KÜLFÖLD

Botrány az iskolában: kirúgták a tanárnőt fürdőruhás képe miatt

Az iskola igazgatója szerint a fotó "foltot ejt az intézmény hírnevén".
  • Szerző: Ripost

Egyszerű sportfotó miatt kellett elhagynia munkahelyét egy orosz tanárnőnek. Tatyjana Kuvsinnyikova a nyugat-szibériai Barnaul városában tanított orosz nyelvet és irodalmat.

Februárban már volt egy „ügye”: egy diák panaszt tett az iskola igazgatójának, hogy a tanárnőről illetlen fotó jelent meg a közösségi oldalakon. (A kép bal oldalán látható fotó verte ki a biztosítékot a diáknál.)

Kuvsinnyikováról tudni kell, hogy a téli úszás szerelmese, de annyira, hogy a sportág szövetségének is a tagja. A fénykép a téli Universiadet népszerűsítő eseményen készült a tanárnőről. A szülők, amikor megtudták, hogy eljárás indulna Kuvsinnyikova ellen, beadványt írtak az igazgatónőnek, hogy ne mentse fel állásából a pedagógust.

Másodjára már nem sikerült megmenteni őt: egy újabb fotón úszódresszben látható, érmekkel a nyakában, diplomát tart a kezében – ez már sok volt az igazgatónőnek, aki szerint ez a fénykép „foltot ejt az iskola hírnevén”.

Az iskola vezetője rávette Kuvsinnyikovát, hogy adja be a felmondását, távozzon „saját elhatározásból”. A tanárnő fia ugyanabban az iskolában tanul, és Kuvsinnyikova szerint egyes tanárok pikkelnek rá az eset óta.

Tatyjana Kuvsinnyikova rengeteg támogató üzenetet és állásajánlatot kapott, miután eltávolításának híre bejárta az orosz sajtót.

A napokban jött a fordulat: az altaji határterület oktatási minisztériuma különleges feladattal bízta meg a tanárnőt – ő fogja összeállítani azt a szabálygyűjteményt, amely előírja, hogyan viselkedjenek a pedagógusok a közösségi médiában - írta a Faktor.hu.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?