KÜLFÖLD

Bosszúból akarták felgyújtani a migránsok a német menekültszállót

Börtönre ítélte a bonni bíróság azt a két huszonéves albán migránst, akik tavaly augusztusban egy német menekültszállón gyújtogattak. A bíró szerint bosszúból tették, mert a hatóságok elutasították a menedékkérelmüket.
  • Szerző: RIPOST

Ez egy elítélendő cselekedet

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– ezzel kezdte meg a gyújtogatási ügyben eljáró bíró az ítélet indoklását. A bonni bíróság tárgyalótermében elhangzottak szerint az egyik vádlottat négy, míg a másikat három és fél évnyi börtönre ítélték. Az eset még tavaly augusztusban történt egy német menekültszállón. A két huszonéves albán migráns egymásra pakolta a szobájuk bútorait, az ágyaik matracait rájuk tették, majd míg az egyikük meggyújtotta azt, addig a másik a mobiljával filmezte. Az egész szoba kiégett, és csupán a szerencsének köszönhető, hogy a tűzoltók hamarabb eloltották a tüzet, mint hogy az épület többi részére is átterjedtek volna a lángok.

250 lakót kellett biztonságba helyezni, a kár megközelítette a 40 millió forintot.

A bizonyítási eljárásnál nagy segítséget jelentett a gyújtogatásról készült mobilos videó. Azt egyébként a filmező elküldte az Albániában élő családtagjaiknak, akik büszkén posztolták a felvételt a legnagyobb videó megosztó portálra. A bűncselekmény indítéka az volt, hogy a német hatóságok viszonylag rövid idő alatt elutasították a két albán bevándorló menedékkérelmét. A migránsok ezért akartak bosszút állni. A videón egyébként jól hallatszik, ahogy az elkövetők azt emlegetik, hogy bárcsak Nagy-Britanniába mentek volna.

B*szd meg a németeket, meg a családjaikat!

– kiabálta egyikük tűzgyújtás közben. A börtönbüntetés letöltése után várhatóan mindkét bevándorlót visszatoloncolják a hazájukba.

És ezeket olvastad már?