KÜLFÖLD

Borzalmas halál: szétmarcangolta a gondozóját a szibériai tigris – videó

Pillanatok alatt végzett prédájával a nagymacska.
  • Szerző: Ripost

A zürichi állatkertben a látogatók szeme láttára esett neki gondozójának az egyik szibériai tigris. Egyelőre még ismeretlen okból következett be a szerencsétlen tragédia.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A ragadozó nagymacskát egy évvel ezelőtt szállították át Dánia egyik állatkertjéből Zürichbe. Az ötéves nőstény tigrist egyébként Irinának hívják. Irina beköltöztetése azután lett esedékes, hogy a korábbi nőstény tigris meghalt a hím tigrissel, Sayannal vívott egyik párviadalban.

Irinával az állatkert munkatársai szerint korábban nem volt gond, ennél az esetnél is az ösztönei törhettek elő.

„Ez egy fiatal állat, aki eddig mindig a természetéhez mérten viselkedett” – nyilatkozta Severin Dressen, az állatkert igazgatója, aki hozzátette, eddig még nem világos, miért volt az állat és a gondozó is egy időben a kifutóban.

Az egyik látogató, aki szemtanúja volt a történteknek, elmondta a New York Postnak: az állatkert dolgozói el tudták csalni az ötéves nőstény állatot az áldozattól, azonban ennek ellenére az 55 éves asszony még a helyszínen az életét vesztette.

A helyszínre riasztott mentősök még megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Másnap a rendőrség bezárta az állatkertet és nyomozást indított.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?