KÜLFÖLD

Börtönt kért az ügyész az afgánmentő svéd egyetemistára

Az 52 éves afgánról kiderült, hogy brutálisan megverte két kiskorú lányát és a feleségét, mert a gyerekek nem akarták kikapcsolni a tv-t. Erre ő elkapta a televíziókábelt és azzal ütlegelte őket.
  • Szerző: SZM

Elin Ersson, a Göteborgi Egyetem diákja mikor megtudta, hogy egy gépen egy afgán férfit fognak elszállítani Isztambulba, hogy onnan visszatoloncolják Afganisztánba, maga is jegyet váltott arra  repülőre.

Nem volt hajlandó leülni a székére, míg a férfi a gépen volt és mindezt élőben közvetítette a Facebookon. Viszont a pilóta nem szállhat föl, amíg minden utas nem ül, így nem maradt más választás, a férfit is le kellett szállítani a repülőről.

A videózás közben Elin azt mondta a többi utasnak:

“Azt akarom, hogy ez a férfi hagyja el a repülőgépet, mert Afganisztánban nem lesz biztonságban. Tudom, hogy mi szerepel a törvényben, de nem értek egyet vele, mert nem helyes embereket visszaküldeni a pokolba."

A lányt megtapsolták, a videóját több mint 5 millióan látták, az 52 éves afgánról pedig kiderült, hogy brutálisan megverte két kiskorú lányát és a feleségét, mert a gyerekek nem akarták kikapcsolni a tv-t. Erre ő elkapta a televíziókábelt és azzal verte meg a lányait. Az
áldozatok karján és hátán sokáig megmaradtak a csapások nyomai.

Már akkor tudni lehetett, hogy a fedélzeten tartózkodó utas pilótával szembeni engedetlensége pénzbírságot, avagy félévi börtönbüntetést is maga után vonhat. A lány pere már elkezdődött, amelyben James von Reis ügyész kőkemény, 14 napos börtön kiszabását kérte a bíróságtól.

Közben, az egyetemista a DN lapnak azt nyilatkozta, hogy ő nem is tudott az 52 éves férfi bűneiről, sőt, magáról a férfiról sem. Õt egy másik, nála fiatalabb és szintén deportálásra váró afgán családja értesítette arról, hogy ezen a gépen szállítják vissza. Végül a fiatalabbikat és az idősebbet is egy másik géppel toloncolták ki.

A bíró várhatóan a jövő héten hirdet ítéletet - írta a Voiceofeurope.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?