KÜLFÖLD

Börtönbe mehet egy észak-koreai anya, mert hagyta bennégni a diktátorok portréját a lakástűzben

A világ utolsó kommunista diktatúrájában többet ér egy portréfotó Kedves Vezetőről, mint az emberélet.

Hónapokra rács mögé kerülhet egy észak-koreai anya, aki a gyerekeit mentette ki a lakástűzből ahelyett, hogy a nappaliba akasztott két korábbi észak-koreai diktátor, Kim Dzsong-il és Kim Ir Szen portréját vitte volna biztonságos helyre a mindent felemésztő lángok elől – írja az Daily Mail internetes kiadása.

(twitter)

A beszámoló szerint a Kínával határos Észak-Hamgjong tartomány Onsong nevű megyéjében történt a tűzeset. Az anya éppen a kertben dolgozott, amikor otthona ismeretlen körülmények miatt kigyulladt. A nő azonnal a berohant a házba amit meglátta, hogy baj van, de a lángok már a plafont nyaldosták mire a nappaliba ért, és eszébe sem jutott a gyerekein kívül mást kimenteni a tüzes katlanból. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a család otthona teljesen leégett, és többek között a nappali falára akasztott Kim Dzsong-il és Kim ir Szen portréfotója is odaveszett.

Mint utólag kiderült, a két fotó elvesztésének komoly következményei is lehetnek, ugyanis a nő ellen belügyminisztériumi nyomozást indítottak a Kedves és Bölcs Vezető emlékének meggyalázása miatt, illetve azért, mert meg se próbálta kimenteni képeket a tűzvészből. A hírek szerint, ha a nőt nem mentik föl a képtelen vádak alól, akkor nagy valószínűséggel a börtönbüntetésen kívül kényszermunkát is végeznie kell majd.

És ezeket olvastad már?