KÜLFÖLD

Bombatámadással fenyegetőzött egy meztelen férfi, 8 órára megbénult az autópálya

Mint utólag kiderült, az elkövetőnél nem volt robbanószer, és vélhetően kábítószer hatására kezdett ámokfutásba.

Nyolcórás forgalmi dugót okozott még péntek reggel egy kétszer három sávos amerikai autópályán rohangáló meztelen férfi, aki azzal fenyegetőzött, hogy pokolgépes merényletet fog elkövetni, ha a rendőrök nem teljesítik a követeléseit – írja a New York Post internetes kiadása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Post beszámolója szerint a hatalmas fennakadást okozó férfi szándékosan árokba hajtott a városi terepjárójával a 95-ös jelzésű államközi autópálya és a 17-es főút kereszteződésének közelében Georgia keleti részén, majd anyaszült meztelenül kiugrott a járműből és robbantásos merénylettel kezdett fenyegetőzni. A meg nem nevezett elkövető elviekben futott pár tiszteletkört az aszfalton, aztán visszaszállt a kocsijába és elbarikádozta magát.

Azt nem tudni, hogy ki riadóztatta a hatóságokat, de a Glynn megyei rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínére, és nem kevesebb, mint 8 órára lezárták az autópályát, mivel a férfi nem volt hajlandó megadni magát.

Sokáig úgy tűnt, hogy a bizarr incidens halállal fog végződni, de a rendvédelmi szerveken belül működő speciális egység (SWAT) emberinek sikerült élve elfognia a beszámíthatatlanul viselkedő férfit. A kommandósok egy bénító gázgránátot lőttek a kocsijába, majd kirángatták a járműből és sokkolóval ártalmatlanították.

Az elfogás pillanatáról egy helyi tévécsatorna készített felvételt:

„A bevetési egység tagjai először nem tudták megfogni a gyanúsított kezét, ezért sokkolópisztollyal ártalmatlanították. A férfi nagyon izgatott volt, és zavarosan beszélt”

– fogalmazott Rick Evans, a Glynn megyei rendőrség vezetője, aki azt is hozzátette, hogy a gyanúsítottat letartóztatása után először kórházba szállították, mivel vélhetően kábítószer hatása alatt állt. Hozzátette: a férfi autójának átkutatásakor semmilyen robbanóanyagot sem találtak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?