KÜLFÖLD

Bombariadó Európa egyik legnagyobb vakcinagyáránál, kiürítették a környéket

Az Egyesült Királyságban található Wrexhami Ipari Parkban évi 300 millió adag vakcinát lehet előállítani.
címkék:

Szerda kora délután egy gyanús csomag miatt kiürítették a Wales északi részén található Wrexhami Ipari Parkot (Wrexham Industrial Estate), ahol többek között az Oxford-AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját is gyártják – írja a BBC.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ipari létesítményt teljesen körbekordonozták, a lakosságot pedig arra kérték, hogy maradjanak távol a helyszíntől. Az egyelőre nem világos, hogy a parkon belül pontosan hol találtak gyanús csomagot.

Az észak-walesi rendőrség szóvivője elmondta: „Nagy erőkkel vonultunk a Wrexham Ipari Parkhoz egy folyamatban lévő incidens miatt. Az utak jelenleg zárva vannak. Arra kérjük a lakosságot, hogy további értesítésig kerüljék el a környéket.„

Egy helyszínen tartózkodó férfi azt mondta a BBC-nek, hogy a gyártelep kiürítését megelőzően ”nagy durranást„ hallott pontban déli 12 órakor.

”Hárman beszélgettünk, aztán pokolian nagy robbanást hallottunk. Kimentem az épületből, de nem láttam semmit. Aztán a másik oldalra néztem, és két pasast vettem észre a szomszédos háztetőn. Ezt követően megjöttek a rendőrök is. Minden bokorba benéztek, minket meg kitessékeltek az gyár területéről„

- fogalmazott a brit közmédiának nyilatkozó férfi.

A Wrexhami Ipari Park legutóbb múlt héten került be a hírekbe, miután egy Atlanti-óceán felől érkező vihar komoly áradásokat okozott a környéket és félő volt, hogy a katasztrófa miatt a vakcinagyárban is fel kell majd függeszteni a termelést.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?