KÜLFÖLD

Bizarr valóságshow indul, tévéműsorban ölik és eszik meg kedvenc állatukat

Megdöbbentő valóságshow-val veri ki a biztosítékot a brit Channel 4 tévécsatorna: a Meat the Family című új műsorban családok élnek együtt állatokkal, hetekig családtagként kezelik őket, majd a műsor végén levágják és megeszik a közben szinte családtaggá vált állatot…
  • Szerző: Ripost

Megölöd és megeszed a kedvencedet vagy vegetáriánus leszel? Ezt a sokkoló kérdést teszik fel a műsor végén minden családnak, aki részt vesz a műsorban. A brit Channel 4 csatornán szándékosan olyan családokat választanak ki, akik kifejezetten sok húst esznek és nehezen tudják elképzelni az életüket húsfogyasztás nélkül, majd erősen hatva az érzelmeikre megpróbálják vegetáriánussá tenni őket.

Az egyik család: ők kismalacokat kapnak...

A műsor címe is egy szójáték: a Meat the Family kifejezésben a Meat szó húst jelent, de kiejtve ugyanúgy hangzik, mint a meet, vagyis „Találkozz a családoddal”.

A kiválasztott családoknak adnak egy haszonállatot: malacot, bárányt, borjút vagy csirkét. Az a feladat, hogy bánjanak a kis állatokkal úgy, mintha egy házi kedvenc lenne: szeressék, babusgassák és etessék három héten át, mindezt persze a kamerák előtt. Majd ha lejár a három hét, döntés elé állítják őket. A húsevő családoknak el kell dönteniük, hogy vagy saját kezűleg megölik, megsütik és megeszik az állatot, vagy elküldik inkább egy menhelyre, ahol tovább élhet. Ha annyira megszeretik a kis állatot és így döntenek, akkor viszont azt is vállalniuk kell, hogy feladják húsevő életmódjukat és vegetáriánusként élnek tovább.

A műsor a húsevés erkölcsi kérdéseit is feszegeti. – Ha megeszed a család kedvenc báránykáját, akkor hol az erkölcsi határ? Miért nem eszed meg a kedvenc kiskutyádat is? – kérdezt Daniela Neumann, egy elemző Cannes-ban, a tévésorozatok nemzetközi filmes mustráján.

De a bizarr valóságshow a klímaváltozás ügyével is reklámozza magát. – Ma már nem a szex és a drog, hanem a hús számít a legnagyobb tabunak – vélekedett a műsor kapcsán Virginia Mouseler, egy másik elemző, hozzátéve: mivel a tudósok szerint kevesebb húst kell ennünk az éghajlatváltozás mérséklése érdekében, a Chanel 4 műsora nem csak egy valóságshow, hanem figyelemfelkeltés is.

Hogy mikor kerül képernyőre az adás, és milyen más, döbbenetes valóságshow-k léteznek, kiderül a hétfői napilapból!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?