KÜLFÖLD

Betelt a pohár: nagy bajba kerülhet a Charlie Hebdo

A földrengés sújtotta Amatrice város önkormáyzata feljelentette a francia szatirikus lapot.
  • Szerző: WM

A feljelentést benyújtó Mario Cicchetti ügyvéd hangsúlyozta, hogy a szatirikus magazinban megjelenteknek semmi közük a véleménynyilvánítás szabadságához, mert ez halottgyalázás. Elmondta, hogy a feljelentést a karikatúrák Felix és Coco névvel ismert szerzői, valamint a Charlie Hebdo főszerkesztőjével szemben tették.

Az augusztus 24. hajnalán történt földrengés után egy héttel a Charlie Hebdo karikatúrát jelentetett meg Földrengés olasz módra címmel, amelyen a halottakat lasagne-hoz hasonlították. Amatrice polgármestere akkor a halottak meggyalázásának nevezte a francia magazinban közölt rajzot. Erre a Charlie Hebdo az internetes közösségi oldalán újabb karikatúrát közölt, amelyen egy, az épületek romjai között vérző sérült azt mondta, hogy a házakat nem a Charlie Hebdo, hanem a maffia emelte - írja az MTI.

Az Il Tempo olasz napilap válaszrajzot közölt, amelyen terrorista lőtte szét a Charlie Hebdo szerkesztőségét Francia tartármártás címmel. Mint ismert ugyanis, tavaly januárban iszlám szélsőségesek támadták meg a Charlie Hebdo szerkesztőségét, és több karikaturistát meggyilkoltak.

És ezeket olvastad már?