KÜLFÖLD

Bekeményítettek a migránsok: soha nem megyünk el innen

A migránsok többsége szerint túl hosszú utat tettek meg Európáig ahhoz, hogy feladják. Ha kell, akkor a végsőkig harcolnak...
  • Szerző: WM

A francia hatóságok kiürítik a calais-i dzsungelként is emlegetett migránstábort. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a migránsok önszántukból visszatérnének hazájukba. Ugyanakkor Franciaországban sem akarnak maradni, szeretnének eljutni az Egyesült Királyságba.

"Sosem adom fel az álmaimat"

Túl hosszú utat tettem meg ahhoz, hogy most adjam fel az álmaimat. Mindent megteszek, hogy bejussak Nagy-Britanniába...

- mondta egy 25 éves afgán migráns a mailonline-nak, és hozzátette, hogy semmiképpen sem akar Franciaországban menekültstátuszt kérni. Azt állítja, hogy hiába rombolják le a migránstábort, több ezren akkor is Calais környékén maradnak, és mindent megtesznek, hogy bejussanak Angliába. 

Egy másik, 19 éves afgán hasonló terveket dédelget. Õ azonban nagyobb bajban van, mert a hatóságok regisztrálták, ez pedig azt jelenti, hogy bármikor visszaküldhetik Olaszországba, ahol először lépett az Európai Unió területére. Niebullah azonban erről hallani sem akar, mert Olaszországban nincs se munka, se lakás, se jövő...

A tábor felszámolása tehát nem fog megoldani minden problémát. A migránsok feltehetőleg még erőszakosabban igyekeznek majd eljutni Nagy-Britanniába.

40 éves kiskorúak

Hatalmas felháborodást keltett Angliában, hogy több olyan migránsférfit is beengedtek az országba, akik kiskorúaknak mondták magukat. Angliába érkezve azonban többükről kiderült, hogy vannak köztük közel 40 évesek is.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?