KÜLFÖLD

Bécsi terrortámadás: amatőr focista és fiatal egyetemista is az áldozatok között

Két huszonéves fiatal is meghalt a bécsi terrortámadásban.
  • Szerző: Ripost

Habár a rendőrség nem hozta nyilvánosságra a bécsi terrortámadás áldozatainak névsorát, a Der Standard osztrák lap információi szerint egy német állampolgárságú 24 éves pincérnő, egy 39 éves osztrák férfi, egy 44 éves osztrák nő és egy 21 éves észak-macedóniai gyökerű, osztrák állampolgárságú férfi vesztette életét a hétfői merényletben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A bécsi iparművészeti egyetem hallgatója felszolgálóként dolgozott, így fedezte tanulmányainak költségét – a halálát okozó lövés munka közben érte a Salzamt étteremben. A fiatal lány sérülése olyan súlyos volt, hogy bár kórházba szállították, életét az orvosok már nem tudták megmenteni. A szintén Bécs belvárosában lévő egyetem ma reggel fekete zászlókat tűzött ki az intézmény homlokzatára. A hallgatókat mélyen megrendítette a fiatal lány halála, a tragédia okozta sokkot pszichológus bevonásával segítségével igyekeznek enyhíteni az egyetem vezetői.

A mészárlás másik, szintén igen fiatal áldozata az 1999-ben született Nedzip V. volt, akiről a család barátja, Rami Ali iszlámkutató emlékezett meg a Twitteren. A fiatalember az FC Bisamberg futballcsapatának játékosa volt, és eredetileg Korneuburgban élt. Szerencsétlenségére a szörnyű estén ő is Bécs belvárosában élvezte az enyhe őszi időt. Amikor lelőtték, épp egy bár előtt álldogált a Seitenstettengasse-n.

Helene Fuchs-Moser, Korneuburg jelenlegi alpolgármestere, aki korábban középiskolai tanára volt az áldozatnak, elmondta, hogy Nedzip vidám, mindig jókedvű és nagyon népszerű fiú volt.

A hétfői lövöldözés áldozata lett egy 44 éves nő is, aki évek óta a Tribotecc cégnél dolgozott. A vállalat vezetősége megerősítette a lapnak, hogy munkatársuk életét vesztette a támadásban. Megdöbbenésüket és mélységes fájdalmukat fejezték ki, valamint arról tájékoztatták a lapot, hogy dolgozóiknak pszichológus segít a történtek feldolgozásában.

A negyedik áldozat egy 39 éves kínai származású osztrák férfi, akinek halálhírét a bécsi kínai nagykövetség is megerősítette. A támadás bekövetkezésekor a férfi a Schwedenplatz gyorsétterme előtt állt – írta a Metropol.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?