KÜLFÖLD

Bécsi házaspár akart felrobbantani egy bevásárlóközpontot

Egy összehangolt törökországi razzia során a hatóságok őrizetbe vettek 143 olyan személyt, akik kapcsolatban állhattak az Iszlám Állam terrorszervezettel. A gyanúsítottak között két osztrák is van, akik egy bevásárlóközpontot akartak felrobbantani.
  • Szerző: WM

Recep Tayyip Erdogan több Törökországban történt merényletért is az Iszlám Államot teszi felelősé. A török elnök éppen ezért már korábban bejelentette, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a terrorszervezet eltűnjön a Föld felszínéről. A múlt hétvégén a török hatóságok több török nagyvárosban is razziát tartottak, aminek végén összesen 143 ember kezén kattant bilincs. A Kronen Zeitung közlése szerint az elfogottak között van az az osztrák állampolgársággal rendelkező házaspár is, akik szombaton egy bombával megrakott kisteherautóval parkoltak le az egyik isztambuli bevásárlóközpont parkolójába.

Az ördögi terv szerint felrobbantottá volna, aminek következtében akár több száz ember is életét veszthette volna.

Az osztrák hatóságok jelentése szerint eddig 300 ember akart Ausztriából Afganisztánba, Irakba, vagy Szíriába utazni, hogy az Iszlám Állam oldalán harcolhassanak. Ebből 50 embert sikerült még időben elfogni, 50-en meghaltak, 90-en maguktól hazatértek, a többiek viszont még mindig a krízisrégióban vannak. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?