KÜLFÖLD

Bécs is megirigyelhetné: Linzben szemetet szedetnek a migránsokkal

Az önkéntes alapon mûködő rendszer lényege, hogy tisztán tartsák a belvárost, és elősegítsék a bevándorlók beilleszkedését.
  • Szerző: WM

Míg az osztrák fővárosban továbbra is csak vita zajlik arról, hogy miként lehetne a menedékkérőket a szociális segélyért cserébe munkára fogni, addig Linzben már cselekedtek a város vezetői. Keddtől ugyanis egy új projektet indítottak, aminek keretében a bevándorlók önkéntes alapon szemétszedőnek jelentkezhetnek az önkormányzatnál. A részleteket pedig az osztrák Heute című ingyenes napilap közölte.

Ezek szerint egyszerre két férfi és két nő lenne szolgálatban, akiknek az lenne a feladata, hogy Linz belvárosának utcáit tisztán tartsák. Bernhard Baier, Linz néppárti polgármester-helyettese szerint ez a program hozzájárul a tiszta és rendezett városkép kialakításához, és lehetővé teszi, hogy a menedékkérők a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.

Baier úgy vél, hogy ehhez hasonló intézkedések nélkül elképzelhetetlen, hogy a menedékkérők beilleszkedjenek a nyugati társadalmakba.   

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?