KÜLFÖLD

Bebörtönözték II. Erzsébet testőrségének 13 tagját, bekokainozva buliztak a karantén alatt

A walesi gárdisták megszöktek a Windsori kastélyból és leugrottak a Temze partjára bulizni egyet...

II. Erzsébet brit királynő személyes testőrségének 16 tagját őrizetbe vették, 13-at közülük pedig be is börtönöztek, miután kiderült, hogy megszegték a szigorú karanténintézkedéseket és ezzel fertőzésveszélynek tették ki az uralkodót és családját – írja a The Sun internetes kiadása.

II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg hónapokkal ezelőtt elhagyta a Buckingham-palotát, a székhelyüket pedig a Windsori kastélyba helyezték át a koronavírus-járvány miatt. Az uralkodó vidéki rezidenciájának személyzetére jóval szigorúbb korlátozó intézkedések vonatkoznak, mint a civilekre. Az itt dolgozók nem találkozhatnak a rokonaikkal, barátaikkal, sőt, lényegében el sem hagyhatják a kastélyt, ezzel is a királynőt és családját óvják a vírusfertőzés kockázatától.

A 16 walesi gárdistának éppen ezt a szabályt sikerült megszegnie: egy hétvégén csoportosan kiszöktek a kastélyból, hogy a Temze partján egy illegális rave-bulin engedjék ki a fáradt gőzt. Mint később kiderült, egy részük kokain- és alkoholfogyasztással is próbálta emelni a hangulatot.

Az esettel kapcsolatos hivatalos tájékoztatás szerint a szabályszegő testőröket 14 és 28 nap közötti szabadságvesztésre ítélték, amit a colchesteri Glasshouse nevű katonai börtönben kell leülniük. A katonák többsége újra szolgálatba állhat, amit letöltötték a büntetésüket, azoknak viszont, akik kábítószert is fogyasztottak, azonnal felmondtak.

És ezeket olvastad már?