KÜLFÖLD

Be volt oltva, mégis belehalt az influenzába a nő

Egy AH1 típusú influenzavírussal fertőzött nő halt meg az erdélyi Nagyszebenben, ami azért érdekes, mert a román közegészségügyi igazgatóság tájékoztatása szerint az asszony be volt oltva influenza ellen.
  • Szerző: Ripost

Romániában már  127-re emelkedett az influenza miatt elhunyt betegek száma – írja a Transindex.

A Szeben megyei közegészségügyi igazgatóság hétfőn közölte, hogy  influenza  miatt meghalt egy 68 éves nő.

A hatóság szerint a nő ebben a szezonban kapott influenza elleni védőoltást.

Amikor súlyos lett a beteg állapota,  a szebeni pszichiátriai kórházból  átszállították a sürgősségi klinika intenzív terápiás osztályára, de nem tudták megmenteni az életét.

A bukaresti Cantacuzino Intézetben elvégzett laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy az asszony pandémiás AH1 típusú influenzában szenvedett.

A Szeben megyei közegészségügyi igazgatóság hétfőn közölte, hogy grippé miatt meghalt egy 68 éves nő, annak ellenére, hogy ebben a szezonban megkapta az influenza elleni vakcinát. A pácienst a szebeni pszichiátriai kórházból szállították át a sürgősségi klinika intenzív terápiás osztályára, de nem tudták megmenteni az életét. A bukaresti Cantacuzino Intézetben elvégzett laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy az asszony pandémiás AH1 típusú influenzában szenvedett. - a Transindex.ro portálról

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?