KÜLFÖLD

Baltával bosszulta meg a hatóságok döntését az erőszakos migráns

Úgy érezte a 33 éves iráni származású migráns, hogy jogtalanul utasították el az osztrák hatóságok a menedékkérelmét. Bosszúból fogott egy baltát, amivel válogatás nélkül törni-zúzni kezdett.
címkék:
  • Szerző: WM

A férfi azért tett meg több ezer kilométert, hogy új életet kezdhessen Ausztriában. A 33 éves migránst egy Salzburg melletti kis település menekültszállóján helyezték el. Kedden azonban levelet kapott az osztrák belügyminisztériumtól, amelyben közölték vele, hogy elutasították a menedékkérelmét, így nem utalják neki a továbbiakban a segélyt, és a biztosítását is elvesztette. Felszólították, hogy minél rövidebb időn belül el kell hagynia az országot is.

Az iráni bevándorló ezután azt látta a legjobb megoldásnak, ha dühét erőszakkal vezeti le. Szerzett egy baltát, majd azzal felaprította egy iroda berendezését a menekültszállón. Az intézmény vezetője azonnal értesítette a rendőrséget, mivel az alkalmazottak nem mertek a férfi közelébe menni, nehogy ellenük forduljon a veszélyes fegyverrel.  Az egyenruhások lenyugtatták a dühöngő migránst, aki megúszta, hogy őrizetbe vegyék.

Ennek híre meglehetősen nagy felháborodást keltett, mert az iráninak még megengedték, hogy kérelmet nyújtson be ügye felülvizsgálatára, ráadásul a börtön helyett inkább átszállították egy másik menekültszállóra. Sokak szerint a férfi egyértelműen közveszélyes, és elkeseredettségében bármikor mások ellen fordulhat.  

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?