KÜLFÖLD

„Azt hittem, a lányom biztonságban van” – brutális sérülése majdnem megvakította a 4 éves kislányt

Egyik óvodatársa dobálta meg a gyereket.
  • Szerző: Ripost

Az édesanya számolt be kislánya borzalmas tragédiájáról. A 4 éves gyereket majdnem megvakították az óvodában, ami után ötórás sürgősségi szemműtétre volt szüksége.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az Új-Zélandon élő Michelle elárulta: Skyla lánya még a szemét sem tudta kinyitni, amikor tavaly februárban behívták az óvodába – írja a The Sun.

Noha Skyla azt mondta, hogy egy másik gyerek kővel dobálta meg a szemét, az óvoda alkalmazottai azt mondták, hogy egy játékrepülő volt.

„Csak behunyta a szemét, és nem nyitotta ki. Így nem láttam semmilyen véraláfutást vagy ilyesmit” – kezdte az édesanya.

Michelle elvitte Skylát a háziorvosukhoz, aki azonnal egy szemklinikára irányította őket. A klinikára későn értek oda, a szakorvos pedig nem tudott egyértelmű diagnózist felállítani, mert Skyla nem volt hajlandó kinyitni a szemét. Másnap javult a helyzet, és azt gondolták, már nem lesz semmi probléma. Azonban két nappal később az édesapa észrevette, hogy feldagadt a szemhéja, ezért visszavitték. Egy másik doktornő sokkal határozottabban bánt Skylaval, így sikerült megvizsgálnia. Akkor derült ki, hogy megsérült a szeme és sürgősen meg kell műteni, különben teljesen megvakul.


„Hirtelen megtelt a vizsgáló orvosokkal és ápolókkal, és azt mondták nekünk, hogy azonnal műtétet igényel, mert a szemgolyója meghasadt és az írisze kiugrott a helyéről” – árulta el az édesapa a lapnak.

Michelle szerint lányának az érzéstelenítése volt a „legrosszabb dolog, amit életében látott.” Skylara ötórás műtét várt, ami sikeresen ért véget, ám a látása véglegesen megsérült, mert elveszítette az íriszének egy részét. Így valószínűleg soha nem lesz már tökéletes a látása.

Másfél év elteltével a baleset után Skylanak javításokat végeztek a szemén. Az anyuka nem haragszik az óvodára, de szerette volna elmesélni tragédiájukat, hogy más szülök jobban odafigyeljenek az efféle sérülésekre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?