KÜLFÖLD

Azt hitted, hogy kellemetlen az európai tesztelési módszer? Nézd meg, mit csinálnak a kínaiak – Videó

Kínában teljes új módszerrel végzik a koronavírus-teszteket. Az ottani szakemberek már nem csak szájból és orrból veszik le a mintákat, annál sokkal bizarrabb megoldást találtak.
  • Szerző: WM

A kínai hatóságok legújabban a koronavírus-teszteket anális mintavétellel végzik el. Li Tongzeng, a pekingi You'an Kórház vezető orvosa a CCTV állami televíziónak elmondta, hogy ez a módszer „növelheti a fertőzött emberek kimutatási arányát”, mert a vírus hosszabb ideig mutatható ki a végbélnyílásban, mint a légutakban. A szakember megjegyezte, hogy ezen kívül a teszteket továbbra is nagyrészt torok- és orrgaratból végzik, mivel az anális módszer nem túl „kellemes”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kínai internetezők fekete humorral próbálták elütni a helyzet komolyságát. Az egyik közösségi oldalon valaki azt írta, hogy kétszer kellett anális úton elvégeztetnie a tesztet, de utána egy nővér a torkából is mintát vette. A páciens szerint az ápoló újonc volt, így azon sem csodálkozna, ha ugyanazzal a pálcával végezte volna el a vizsgálatot.

Kínában kígyózó sorokban várnak arra, hogy leteszteljék őket

Az elmúlt hetekben Észak-Kína több városát is lezárták, és tömeges tesztelésekbe kezdtek elszigetelt kis járványok miatt. A világszerte növekvő számú fertőzés miatt Kína szigorította a beutazási szabályokat is. Minden beutazónak több negatív vizsgálati eredményt kell felmutatnia érkezéskor, és legalább 14 napig karanténban kell lennie.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?