KÜLFÖLD

Az oroszok szerint megvan a koronavírus elleni vakcina

Megvan, legalábbis az orosz hadsereg ezt állítja, mivel önkénteseken tesztelték a vakcinát. Azt mondják, sikerült a tesztelt katonáknál immunitást kialakítani, az első csapatot nemsokára engedik is ki a kórházból.
  • Szerző: Ripost

A tesztelés gyanúsan gyorsan ment, Magyarországon is fejlesztenek ígéretes gyógyszereket, de még a legígéretesebbnél is azt mondják, még sok időnek kell eltelnie, mire embereken is kipróbálhatják. Mindenesetre az orosz védelmi minisztérium azt közölte a mai napon, hogy immunitást alakított ki a kísérletben részt vevő önkéntesekben az első klinikailag tesztelt orosz Covid-19 vakcina.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció (Fotó: Anadolu Agency)

A tárca tájékoztatása szerint a befejező stádiumához érkeztek a tesztek. A szakemberek megállapították, hogy a vakcina bevitele az önkéntesek mindkét csoportjánál immunreakciót váltott ki. A kísérlet részvevőinek egészségi állapota jó, panaszmentes, nem kívánatos reakciók nem léptek fel náluk.

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzések száma az elmúlt nap alatt 6.635-tel 713.936-ra emelkedett a pénteken közzétett hivatalos adatok szerint. Ez 0,9 százalékos napi növekedést jelent – írja a Blikk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?