KÜLFÖLD

Az olasz nagytakarítás 16 nigériai kábítószer-kereskedővel kezdődik!

Elfogadta az olasz képviselőház a migránsokra vonatkozó Salvini-rendeletet. A belügyminiszter a Facebook-oldalán jelezte, hogy szerinte ezek az afrikaiak lesznek az elsők, akiket az új törvény alapján ki fognak toloncolni.
  • Szerző: SZM

A képviselőház 336:249 arányban elfogadta a Matteo Salvini belügyminiszter nevéhez fűződő intézkedés-csomagot.

Ennek lényege, röviden: többé nem adnak ki kvázi automatikusan humanitárius menedékjogot és tartózkodási engedélyt. Ilyet csakis az kérhet, aki megfelel a 6 konkrét feltétel valamelyikének. Az olasz állampolgárság megadását középszintű nyelvvizsgához kötik. Szigorítják a olasz állampolgárokkal való házasságkötés feltételeit. Bővítik a biztonságosnak tartott államok listáját, amelynek polgárai nem jogosultak menedékjogra, valamint kötelezővé teszik a migránsok befogadásával foglalkozó szervezetek támogatási rendszerének átláthatóságát. Szigorítják a furgonok és kamionok bérbe vételi feltételeit, valamint minden 100 ezernél nagyobb olaszországi városban elektromos sokkoló fegyverekkel látják el a rendvédelmi szervezetek munkatársait.

Talán a legfontosabb mind közül:

ha valaki menedéket kap, majd bűncselekményt követ el és első fokon elítélik, elveszíti menedékjogát.

Szintén elveszíti menedékjogát és kiutasítják azt a bevándorlót, akit a hatóságok veszélyesnek ítélnek meg. A terrorizmussal vádolt olasz állampolgárságú bevándorlót megfosztják olasz állampolgárságától!
Salvini a saját Facebook-oldalán /még az olasz lapok híradásai előtt/ az alábbi képet tette közzé:

Ennek lényege, hogy a „Salvini-rendelet” /Decreto Salvini/ alapján reméli: a nemrég elfogott 16 menedékkérő nigériai kábítószer-kereskedő lesz az első csoport, melyet vissza fognak küldeni Afrikába. Õk Caserta és a tőle 50 kilométerre délre fekvő Nápoly között szállították a drogot, illetve buktak le.

A 16 főn túl még további három drogárusról számolt be a mai LaRepubblica. Õket a Caserta melletti Marcianise és Aversa egyenruhásai fogták el. Róluk még nem tudni, hogy milyen nemzetiségűek.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?