KÜLFÖLD

Az iszlám jog szerint vett el fiatalkorú lányokat egy migráns Linzben

A héten kezdődik a bírósági tárgyalása annak a 35 éves afgán migránsnak, aki rövid idő alatt igazi drogbáróvá nőtte ki magát Ausztriában. A linzi bíróságon azonban nem csak a drog miatt kell felelnie.
  • Szerző: WM

A 35 éves afgán migráns egyedül érkezett pár évvel ezelőtt Ausztriába menedékkérőként. A férfi a feleségét és hét gyermekét hagyta hátra a hazájában. Európában pedig drogokkal kezdett üzletelni. Az ügyészség szerint a bevándorló 2017 áprilisa és 2019 októbere között igazi drogbáróként élt. A marihuánán kívül lehetett tőle kokaint, LSD-t és Ecstasy-tablettákat is vásárolni. Az afgán férfi elsősorban fiatal lányokat és nőket szolgált ki. A célja az volt, hogy függővé tegye őket, majd ezt kihasználja. A vevői közt ugyanis sokan voltak, akik nem tudtak fizetni, de bármit megadtak volna azért, hogy droghoz jussanak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A bevándorló ezért arra kötelezte a fiatalkorú lányokat és felnőtt nőket egyaránt, hogy egy helyi mecsetben az iszlám jog szerint házasodjanak össze.

Öt ilyen esketés történt, amiért az afgán migráns alkalmanként ezer eurót (kb. 350 ezer forint) fizetett az imámnak. Mivel az áldozatok között több olyan is volt, aki még nem töltötte be a 18. életévét, ezért is eljárást indítottak a drogdíler ellen. Mint kiderült, a lányok szülei semmi sem tudtak a történtekről. Ha bűnösnek találja a linzi bíróság a bevándorlót, akkor 15 évre is a rácsok mögé kerülhet.

És ezeket olvastad már?