KÜLFÖLD

Az Iszlám Államhoz szöktek vissza a nők

Több Iszlám Állam-szimpatizáns is kiszabadult az észak-szíriai Ain Issa táborból, miután a közelben támadást indítottak a török erők. A V4NA Információi szerint pedig közülük néhányan azonnal visszatértek a terrorszervezethez, például egy 24 éves belga nő.
  • Szerző: Ripost

Az észak-szíriai Ain Issa táborban főleg az Iszlám Állam szimpatizánsai voltak. Több százan tudtak elmenekülni a táborokból, információk szerint egy részük már visszatért a terrorszervezet csapataihoz.

A francia Amine Elbahi, akinek szintén mentek rokonai Szíriába harcolni, azt mondta a 7sur7-nek, hogy olyan üzeneteket kapott, amelyek bizonyítják, hogy legalább három francia és egy belga nő tért vissza az Iszlám Államhoz a táborból való szabadulás után.

„Biztonságban tartunk majd titeket a sivatagban. Az Iszlám Állam részesei vagytok és azok is maradtok” – áll a terrorszervezet által a tagoknak küldött üzenetben. A visszatértek pontos személyazonosságát nem lehet tudni, a belga Het Laatste Nieuws azonban úgy véli, a belga nő a Borgerhoutból származó 24 éves Fatima B. lehet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?