KÜLFÖLD

Az Iszlám Állam vezetője Izrael elleni támadásokra szólította fel a dzsihadistákat

Izrael eddig csak perifériás célpont volt az Iszlám Állam számára, de ez most megváltozhat.

A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet nemrég kinevezett új vezetője, Abu Ibráhim al-Hasemi al-Kurasi Izrael elleni támadásokra szólította fel a híveit - írja a Washinton Examiner nevű konzervatív hírportál.

Abu Ibráhim al-Hasemi al-Kurasi (Twitter)

Kurasi egy 37 perces videót tett közzé az interneten, amiben a szent háborút hirdetett Izrael ellen, és arra szólította fel a Sinai-félszigeten, valamint Szíria déli részén élő dzsihadistákat, hogy kövessenek el támadásokat a Ciszjordánia területén lévő, főként zsidók lakta települések ellen.

„Ma egy új fejezetet nyitunk az ellenetek vívott háborúnkban. Menjetek az izraeli településekre és tegyétek azokat a földel egyenlővé a fegyvereitekkel és rakétáitokkal. A Palesztinában és más országokban élő muszlimokat felszólítom, hogy vonuljanak Izrael ellen és akadályozzák meg az évszázados tervüket.” – fogalmazott Kurasi a videóben.

Kurasi az évszázad tervének megakadályozásnál arra a Benjamin Netanjáhú izraeli miniszterelnök és Donald J. Trump amerikai elnök által nemrég bejelentett béketervre utalt, amivel a két atomhatalom elejét venné a további fegyveres konfliktusoknak Palesztinában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?