KÜLFÖLD

Az igazi varázslók fellázadtak a Harry Potter rajongók ellen

Kitiltotta a Harry Potter-rajongókat a boltjából egy boszorkánykellékes, mert rontják az üzletét.
  • Szerző: KF

A Harry Potter-könyvek és -filmek igazi fanatikusokat szültek, és rengetegen vágynak arra, hogy részesei legyenek a varázslótanonc misztikus világának. J. K. Rowling története azonban valakiknek igencsak sokat ártott: az igazi varázslóknak és boszorkányoknak.

 

Richard Carter Huddersfieldben nyitotta megy Misztikus pillanatok nevű boltját, ahol varázspálcák mellett gyógyító varázsigéket és szerencsét hozó bűbájokat is "árul". Egy ilyen üzlet pedig felkelti a Harry Potter-rajongók érdeklődését is.

Az 57 éves férfit azonban annyira zavarta a rajongók "kontárkodása", hogy kitiltotta a "muglikat" a boltjából, és csak és kizárólag igazi varázslóknak és boszorkányoknak hajlandó eladni pálcákat. Ezek a pálcák ugyanis pénz- vagy szerelemfakasztó varázslatokra is képesek, de védelmet is nyújthatnak, vagy éppen legyőzheti a gonosz erőket – de csak ha megfelelő kezekbe kerülnek.

"El sem hinnék, hány igazi varázsló és boszorkány kopogtat be hozzám. Lenyűgöző a számuk! Tudják, hogy ide bejöhetnek, felfedhetik kilétüket, és senki sem fogja őrültnek tartani őket. Nincsenek Harry Potter-fanatikus vendégeim – ha egy rajongó betérne hozzám, és pálcát akarna venni tőlem, nem adnék neki, mindegy, mennyit kínál."

A pálcaválasztás azonban nem sokban különbözik attól, ahogy ez Harry Potter világában Ollivander Abszol úti boltjában történt. A vásárló kiválaszt egy pálcát, teszteli, hogy passzol-e hozzá – amennyiben nem, akkor addig kutakodnak, míg megtalálják az ideális társat. Ezután egy tömjénes szertartás keretében megtisztítják a pálca energiamezejét. Carter szerint a különböző típusú fából készült pálcák különböző mágikus tulajdonságokkal bírnak.

Carter döntése több Harry Potter-rajongót is meglepett.

Ez hülyeség. Ez olyan, mintha a McDonlad’s nem adna Happy Mealt a szomorú embereknek. Több ezer pálcát is eladhatnának, ha nem lennének ennyire sznobok!

- mondta a 21 éves Mariella May.

Cartert valószínűleg még több támadás fogja érni a közeljövőben, ugyanis a Harry Potter-világ egyre terjeszkedik: a Harry Potter és az elátkozott gyermek című történet már látható egy londoni színházban, míg a Legendás állatok és megfigyelésük című film novemberben kerül a mozikba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?