KÜLFÖLD

Az időseket megerőszakoló férfi újabb áldozatait keresi a rendőrség

Júliusban egy 43 éves hajléktalant tartóztattak le a bécsi Mariahilfer Strassen. A haiti születésű migránst azzal gyanúsítják, hogy betört két lakásba, ahol az otthon lévő 60 év körüli nőket megtámadta és meg is erőszakolta. A hatóságok szerint további áldozatok is lehetnek.
címkék:
  • Szerző: WM

Horrorfilmbe illő jeleneteket élhetett át az a 61 és 63 éves bécsi nő, akiknek a lakásába betört egy 43 éves haiti születésű hajléktalan. A bevándorló mindkét esetben egyedül találta a lakókat az otthonukban, akiket bántalmazott, megerőszakolt, majd ki is rabolt. Az egyik áldozat hevesen védekezett a szexuális zaklatás miatt, de az elkövető többször megütötte, sőt a bántalmazás során még az egyik karját is eltörte. A rendelkezésre álló információk szerint a férfi több másik lakásba is betört, egy mélygarázsban autókat rongált meg, valamint értékes ékszereket lopott el autókból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hatóságok július végén jelentették be, hogy sikerült elfogniuk a gyanúsítottat, aki Haitin született, de az évek során osztrák állampolgárságot szerzett. A nyomozók szerint a jelenleg ismertnél sokkal több áldozata lehet a bevándorlónak, ezért úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák a férfi fényképét, amitől azt remélik, hogy a lehetséges további áldozatok felismerik, és jelentkeznek a rendőrségen. A hajléktalan életvitelt folytató migránsnál olyan ékszereket találtak az elfogáskor, amelyek szinte kizártak, hogy a sajátjai lennének. A közzétett fotón jól látszik, hogy a 43 éves gyanúsított drágának tűnő aranylánccal és aranygyűrűkkel pózol.

A férfit egyébként más jellegű bűncselekmények elkövetése miatt kétszer is elítélték már Bécsben. A két megerőszakolt idős nő jelenlegi állapotról a hatóságok nem adtak további felvilágosítást.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?