KÜLFÖLD

Az év drogfogás: Rendőrautóknak ütközött egy kábszerrel tömött furgon

A rendőrségnek ritkán van ilyen könnyû dolga, ezúttal saját magát buktatta le a tettes.
  • Szerző: Ripost

Kábítószerrel megrakott teherautó ment neki Sydney-ben két, a rendőrség épülete előtt parkoló rendőrautónak, majd továbbhajtott.

"Bizonyára ez a Sydney-i rendőrség történetének egyik legkönnyebb kábítószerfogása" - jelentette ki Glyn Baker rendőrségi szóvivő az eset után, hozzátéve, hogy a körülmények elképesztő összejátszásáról volt szó.

A teherautót, amely több mint 200 millió ausztrál dollár (körülbelül 40 milliárd forint) értékben szállított metamfetamint, a karambol után alig egy órával tartóztatták fel a rendőrök.

A balesetben nem sérült meg senki - írja az MTI. A teherautó sofőrjét kábítószer-kereskedelem mellett gondatlan vezetéssel is vádolják.

Korábban az ausztrál rendőrség már jelezte, hogy az országban veszélyes mértékben elterjedt a kábítószer-használat, és egyre nagyobb a kereslet az illegális szerekre. Egy februárban közzétett jelentés szerint az ausztrálok mintegy 9,3 milliárd ausztrál dollárt költenek illegális drogokra évente, beleértve csaknem 9,6 tonna metamfetamint, amely az ország legnépszerűbb kábítószere.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?