KÜLFÖLD

Az éttermekben kreatívan helyettesítik a vendégeket

A koronavírus-járvány miatt hozott szabályok több étteremtulajból előhozták a kreativitást, és remek módot találtak arra, hogy ne legyenek üres asztalok.
  • Szerző: The_M

A világ legtöbb országában még zárva kell tartaniuk az éttermeknek, vagy csak elvitelre dolgozhatnak, így a normál esetben emberektől hemzsegő helyek üresen tátonganak. Az egyik New York-i vendéglátós szerint ez a látvány rossz hatással volt a konyhán dolgozó alkalmazottakra, ezért óriási plüssmacikat ültetett a terasz asztalaihoz. Így amikor a szakácsok megérkeznek reggel, hogy elkészítsék a kiszállítandó ételeket, nem a lehangoló üres székek látványa fogadja őket.

Fotó: Northfoto

A világ más tájain is előálltak különféle vendégpótló ötletekkel. Ausztráliában és Németországban a közösségi távolságtartás szabályait betartva kinyithatnak hamarosan az éttermek. A vendégeket jó messze kell ültetniük egymástól, így alig pár ember tartózkodhat csak bent. Ahhoz, hogy mindenki kellő távolságra foglaljon helyett a másiktól, Sydneyben az egyik tulaj kartonembereket tett a székekre.

Even during a pandemic you need to smile and laugh; and this assignment today certainly did that! Sydney’s restaurants begin new rules Friday 15th May with 10 people allowed in for lunch or dinner- and for Five Dock Dining, this meant ensuring there were plenty of people to keep the ambience high! So they’ve installed cardboard cutouts of people! #gettyimages #fivedock #fivedockdining #pandemic #pandemic2020 #covid19 #restaurant @gettyimages @five_dock_dining @cityofsydney @australia @dailytelegraph @dailymailaupics @dailymailau

Hannoverben ugyanezen célból felöltöztetett próbababák kerültek az asztalokhoz, ahová emberek nem ülhetnek le. A két módszer nemcsak a távolságtartást oldja meg, de így kevésbé tűnnek majd üresnek az éttermek.

Fotó: Profimedia

 

És ezeket olvastad már?