KÜLFÖLD

Az ENSZ adatai szerint az illegális bevándorlók döntő többsége nem menekült!

A balliberális média hiába nevezi következetesen menekülteknek a migránsokat, attól még nem lesznek azok...

Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosságának (UHNCR) egyik európai képviselője, Vincent Cochetel azt mondta egy francia lapnak adott interjújában, hogy Földközi-tengeren keresztül Európába érkező migránsok döntő többsége semmilyen üldöztetésnek sincs kitéve, tehát nem minősült menekültnek.

„A Líbiából induló migránsoknak csak a harminc százaléka számít jogi értelemben menekültnek. A fennmaradó hetven százalék főként gazdasági bevándorló, akiknek nem is célja, hogy menedékstátuszért folyamodjanak Európában. Ezért be kellene vezetni egy tisztességes és méltányos visszatérési mechanizmust EU-s szinten, máskülönben az európai államok – teljesen jogosan – megkérdőjelezik majd az egész menekültügyi rendszer létjogosultságát” – fogalmazott Vincent Cochetel.

A szakember szerint az elmúlt hónapokban sokkal több olyan ember indult el Európa iránya, aki valamilyen biztonságos országból származik (például Algériából), de egy jobb élet reményében mégis útra kelt. Cochetel úgy fogalamazott, hogy az algériai, és más észak-afrikai emberek „kivándorlását a gazdasági lehetőségek hiánya okozza, melyet a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások súlyosbítottak.”

És ezeket olvastad már?