KÜLFÖLD

Az édesanya figyelmeztet: brutálisan felhólyagosodott egy növénytől 5 éves kislányának bőre – sokkoló fotók

Mindenkit óvatosságra int az asszony.
  • Szerző: Ripost

A brit édesanya, Rebecca Barnes arra figyelmezteti a szülőket: az Egyesült Királyságban egyre szaporodik egy mérgező gyomnövény, és ezt saját tapasztalatból tudja, mivel lánya bőrét emiatt iszonyú hólyagok lepték el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123RF

Az asszony két gyermeke, a hétéves Reggie és az ötéves Roma is a virágzó medvetalppal érintkezett, amely miatt mindketten kórházi kezelésre szorulnak.

A The Sun arról ír, hogy ha a gyermekek szeméhez került volna a növény, akár egész életükre meg is vakíthatta volna őket. Helyette a bőrük felhólyagosodott, ugyanis a méreg a napfénnyel együtt égeti a bőrt, égési sérüléseket, hegeket, hólyagokat okoz – pontosabban eltávolítja a bőr természetes védelmét az UV sugarak ellen.

Az első jele, amelyet Rebecca észrevett, az enyhe bőrpír és kiütés volt a kislány bőrén, majd egy nap után a napsütésben ez tovább romlott.

„A kislányomat súlyosabban érte a medvetalp hatása: neki legalább hat hónapig, de lehet, hogy akár évekig kötést kell hordania a kezein és a lábain, mert a bőre nem védi majd eléggé a nap ellen. Most csak azon imádkozom, hogy ne maradjanak túl nagy hegei„ – mondja Rebecca.

A fotókat és a videót ide kattintva lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?