KÜLFÖLD

Az anya sikolyára rohantak oda a szomszédok: egynapos kisbabát marcangolt halálra a család kutyája

Hiába értek ki hamar a mentők, nem tudták megmenteni a kicsit.
  • Szerző: Ripost

Felfoghatatlan tragédia történt egy új-zélandi családi háznál. A mentőket pár perccel hét óra után riasztották Hamilton városának Enderley negyedébe egy összemarcangolt csecsemőhöz. Az egy napos babát azonnal kórházba szállították, ám az életét nem tudták megmenteni – még aznap elhunyt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A csecsemővel a család rottweilere végzett. Az egyik szomszéd – aki az édesanya után elsőként ért a helyszínre – részletesen beszámolt a történtekről.

„Alighanem egész életében emlékezni fog a megrázó pillanatokra” – mondta a Daily Mailnek.

A szomszédban lakó Karen elmondta, hogy először az asszony sikolyát hallotta meg, és amikor a helyszínre ért, az édesanya már a kertben, a füvön ült, magához szorítva a kisfiát. Az újszülöttből csak néha tört fel egy-egy gyenge, fájdalmas hang, amíg a mentők kiérkezésére vártak.

„Az egész olyan szörnyű. Bármikor, amikor lehunyom a szemem, őt látom” – árulta el az asszony, majd hozzátette, hogy sejtése szerint a kutya megpróbálta elásni a babát, akit tetőtől talpig földdarabok borítottak.

A gyilkos rottweiler egyébként nem sokkal korábban érkezett a családhoz, akiknek már volt egy kutyájuk. Az eb már többször megszökött, így a tragédia napján, pár órával korábban is elépett, ugyanakkor Karen segített visszavinni a négylábút. A nő ekkor találkozott először az újszülöttel, akit büszkeségtől csillogó szemmel mutatott meg neki az édesanya.

„Látszott rajta, hogy a pici jelent számára mindent” – magyarázta.

Úgy tudni, az anya csak pár pillanatra hagyta magára a babát, amíg bement a mosdóba. A rottweiler ekkor támadott rá a csecsemőre. A kutyát a történtek után befogták és elszállították. Alighanem elaltatják. Arról egyelőre nincs hír, hogy a történtek miatt a szülőket felelősségre vonják vagy sem.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?