KÜLFÖLD

Az Al-Qaeda három terroristáját fogták el egy amerikai reptéren

A dzsihadisták hamis útlevelekkel akartak bejutni az Egyesült Államokba, de a hatóságok szerencsére résen voltak.

Az RCN nevű kolumbiai hírügynökségre hivatkozva a Breitbart azt írja, hogy az amerikai határőrök három, az Al-Qaeda terrorszervezethez köthető személyt vettek őrizetbe a Dallasi Nemzetközi Repülőtéren.

A hírek szerint a három terrorgyanús személy (név szerint: Al Raefee, Tuameh Tuameht és Al Harari Al Harari) először Venezuelából utazott Kolumbiába, majd Bogotából repültek Dallasba, ahol hamis kolumbiai útlevekkel akartak belépni az Egyesült Államokba.

Az RCN egyik újságírója, Luis Carlos Vélez megosztott a Twitter oldalán egy fotót a hamis útlevelekről. Vélez meg nem nevezet amerikai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a három férfi vélhetően Szírai állampolgárok és innen jutottak – egyelőre nem tudni hogyan – Venezuelába.

Az kolumbiai útlevelek egyébként meglehetősen gyatra hamisítványok voltak. Például egyiken sem sikerült összeegyeztetni a születési dátumokat az útlevél sorszámával. A legfiatalabb férfi az útlevél szerint 45 éves volt, de a dokumentumon szereplő azonosítószám alapján maximum 25 éves lehetett volna. Mindhárom hamis útlevélbe azt nyomtatták, hogy a kolumbiai La Guajira megyei hatóságok állították ki őket, ugyanazon a napon. Ráadásul születési helyként is ugyan azt, Cartagena városát jelölték meg mindegyikben.

A hamis dokumentumokat az amerikaiak visszaküldték Kolumbiába további vizsgálatokra. A három férfi ellen valószínűleg terrorszervezetben való részvétel miatt emelnek majd vádat az amerikai hatóságok.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?