KÜLFÖLD

Az afgán gyilkos nem kér a bíróságból, felette csak Allah ítélkezhet

Tavaly októberben egy 33 éves afgán migráns megölt két embert a Felső-Ausztriában. A kettős gyilkosság tárgyalása júniusban kezdődik, de a hírek szerint a férfi nem tekinti legitimnek az osztrák bíróságot. Szerinte felette csak Allah ítélkezhet.
  • Szerző: RIPOST

A 33 éves Jamal A. lassan féléve ül előzetes letartóztatásban Linzben. Az afgán migránst azzal gyanúsítják, hogy tavaly októberben megölt két embert. Előbb a Wullowitzi menekültszállón végzett egy 32 éves ott dolgozóval. A feltételezett elkövető beismerte tettét, és azt állítja, hogy bosszút akart állni. A befogadó központ munkatársa David H. ugyanis nem engedte, hogy a férfi munkát kapjon a szállón. Ennek persze volt előzménye, méghozzá az, hogy a migráns korábban többször sem jelent meg munkaidőben a szolgálati helyén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: AFP

Jamal A. azonban erről nem vesz tudomást, és szerinte az áldozat igazságtalanul bánt vele. A bevándorló azt állítja, hogy csak meg akarta sebesíteni a segítőjét, az nem szerepelt a tervei között, hogy meg is öli. A bosszú azonban túl jól sikerült, David H. pedig belehalt a sérüléseibe. A migráns elmenekült a helyszínről, és egy közeli ház garázsában húzta meg magát. Nem sokkal később érkezett haza a ház ura, aki a garázsban elkezdte kipakolni a frissen vásárolt élelmiszereket a kocsiból.

Kértem, hogy adja át az autó kulcsát, de ő ennek nem tett eleget. Azzal fenyegetett, hogy hívja a rendőrséget. Nem volt más választásom, megtámadtam

– vallotta Jamal A., aki összes ötször szúrta mellkason a 63 éves áldozatát, majd elhajtott az autóval. A férfi ezt követően céltalanul egy közeli erdőbe hajtott, ahol azonban elakadt a sárban. Egy 18 éves fiú talált rá, és a szüleit segítségül hívva kihúzták a járművet a sárból. Az osztrák család nem is sejtette, hogy mekkora veszélyben voltak. Ez csak akkor lett nekik világos, amikor az este folyamán a híradóban látták Jamal A.-t körözési fotóját. Az apa azonnal értesítette a rendőrséget. Az afgán migránst nem sokkal később Linzben sikerült elfogni.

A börtön pszichológusa szerint a Jamal A. azt állítja, hogy hall és lát olyan dolgokat, amelyeket más nem. Ezen kívül semmilyen megbánást nem tanúsít. A cellatársainak folyamatosan arról beszél, hogy bár ő végzett a két férfivel, de csak azt kapták, amit megérdemeltek. Az ő hibájukból fajult idáig a dolog. A feltételezett elkövető felesége egyébként elmesélte az osztrák Kronen Zeitung nevű lapnak, hogy 2015-ben jöttek Európába. Egy embercsempésznek 15 ezer dollárt (kb. 3 millió forint) fizettek.

A migráns neje szerint a férfi az egyik pillanatban még fülig szerelmes volt belé, aztán egyik pillanatról a másikra már erőszakoskodott vele. A nő félt, hogy benne vagy a két gyermekükben is kárt tehet. Az afgán férfi tárgyalása június 3-án kezdődik Linzben. Ha beszámíthatónak és bűnösnek találják, akkor akár életfogytiglani börtönre is ítélhetik.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kívül roppanós, belül puha habcsók
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?