KÜLFÖLD

Ausztria: 76 éves apácát vert meg egy afgán migráns Graz belvárosában

A migráns igazán bátran viselkedett: többször megütötte az idős áldozatát, majd elfutott.

A stájerországi rendőrség őrizetbe vett egy 19 éves illegális afgán bevándorlót, aki a gyanú szerint megvert egy buszon utazó 76 éves apácát – írja Catholic News Agency.

A támadás vasárnap késő délután történt Graz belvárosában. A migráns minden előjel nélkül egyszer csak többször teljes erőből arcon bokszolta az áldozatát, majd leszállt a buszról és elmenekült. Az ütések olyan erősek voltak, hogy az idős szerzetesnő mindkét hallókészüléke kiesett a füléből.

A rendőrök a buszon található biztonsági kamerák felvételeinek segítségével azonosították és hamar elfogták az elkövetőt. Az osztrák Alkotmányvédelmi és Terrorizmus Elleni Hivatal keresztényellenes bűncselekményként kezeli az esetet. A hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, milyen kapcsolata van a radikális iszlámmal az elkövetőnek.

A migráns egyébként nem volt ismeretlen az osztrák rendőrök előtt. A közelmúltban többször is őrizetbe vették már kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények, garázdaság és könnyű testi sértés vádja miatt.

És ezeket olvastad már?