KÜLFÖLD

A neten árulják a kórházat, ahol jelenleg is covid-betegek fekszenek

A nagyon előnyös helyen fekvő épületegyüttest egy internetes apróhirdetési oldalon bocsájtották áruban.
  • Szerző: Ripost

Az interneten, az olx oldalon árulják a tengerparton fekvő kórházat Romániában. Az épületben jelenleg is covid-betegeket ápolnak.

Az épület tulajdonosa 2,5 millió eurót kér a telekért és az épületegyüttesért, a kapott összegen pedig szintén a tengerparton luxusszállodát építene- írja az Europa fm nyomán a Transindex.ro portál.

árulják a kórháat

Árulják a kórházat, ahol jelenleg is fekszenek covid-betegek

Kiderült: a nagyon előnyös helyszínen, közvetlenül a tenger mellett fekvő 7000 négyzetméteres területet a Vöröskereszt igényelte vissza 2017-ben a bíróságon, és megnyerte a pert, azonban az ezzel járó költségeket nem tudta kifizetni, ezért az ingatlant árverésre bocsátották. Ezt a licitet egy argeși személy nyerte, akinek a bírósági végzés értelmében szerződéses kötelezettsége van a kórházzal. Függetlenül attól hogy ki lesz az épület tulajdonosa, 10 évig köteles kórházként működtetni.

A kórházat, amit árulnak jelenleg a helyi városháza működteti. Ha valaki megveszi, akkor bérleti díjat kérhet majd a városvezetéstől. Az önkormányzat már aggódik. Ez a kórház az egész déli partvidéket kiszolgálja, nagy területről hozzák ide a betegeket. A covid-osztály mellett gyerekgyógyászat és szülészet is működik az épületben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?