KÜLFÖLD

Arra kérte páciensét az orvos, hogy vegye le a ruháját, fegyelmi eljárás indult ellene

Az angliai Staffordshire-ben rasszizmussal vádolnak egy körzeti orvost. Egy nikábot viselő páciensét kérte arra, hogy vegye le az arcát is eltakaró ruházatot, mert nem lehet érteni, amit mond. A nő szerint a doktor idegengyûlölő.
  • Szerző: WM

23 éve praktizál szülővárosában az az orvos, aki ellen most jó eséllyel fegyelmi eljárást fognak indítani. A helyi Royal Stoke Egyetemi Klinika szakembere azt mesélte, hogy egy nap egy aggódó anyuka tért be hozzá, aki a beteg kislánya állapotáról szeretett volna az orvossal beszélni. Az 52 éves dr. Keith Wolverson arra kérte a nőt, hogy vegye le a muszlim nők által hordott nikábot, mert az arcát eltakaró öltözet miatt nehezen lehetett csak érteni, hogy mit mond. Az orvos szerint a páciens ebbe szó nélkül bele is egyezett.

Elengedhetetlennek tartottam, hogy az édesanya minden szavát értsem, mert csak így tudtam a beteg kislánynak a legmegfelelőbb kezelést ajánlani

– mesélte Wolverson, aki gyorsan hozzátette:

Nem vagyok rasszista, ez az egész nem a vallásról vagy a bőrszínről szólt, csupán érteni szerettem volna mindent. Rengeteg muzulmán betegem van és volt, soha egyetlen panasz sem érkezett a páciensektől.

Nem úgy, mint most! Fél órával a konzultáció után megtudta az orvos, hogy a muszlim anyuka panaszt tett ellene a klinika vezetőinél, mert szerinte a doktor rasszista, és idegengyűlölete miatt vetette le vele a vallásához szorosan hozzátartozó ruhát. Keith Wolverson mérhetetlenül csalódott, amiért a munkaadói nem álltak ki egyértelműen mellette. Az orvos ellen ugyanis vizsgálatot kezdeményeztek, ami akár egy évig is elhúzódhat. A doktor kiszolgáltatva érzi magát, elindított egy aláírásgyűjtést, amivel a jó hírnevét próbálja védeni.

Az interneten már több mint 106 ezren alá is írták. Wolverson azonban közölte: bármi is legyen az eljárás végeredménye, ő már eldöntötte magában, hogy felhagy imádott hivatásával. 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?