KÜLFÖLD

Anyjukként tekintenek az afrikai migránsok Angela Merkelre

Továbbra is Németország az illegális bevándorlók fő európai célországa. A hatóságok azonban azt állítják, hogy a korábbiaktól eltérően már nem csak Ausztria felől érkeznek a migránsok, hanem Franciaország felől is. Most az is kiderült, hogyan mennek a dolgok…
  • Szerző: WM

A ZDF nevű német tévécsatorna Frontal 21 című műsorában mutattak be egy riportot, amelyben a készítők annak jártak utána, hogy miként tud egyre több afrikai migráns Franciaország irányából Németországba jutni. A riporterek először két guineai migránssal beszélgettek egy berlini kávézóban. A bevándorlók azt mondták, elhitették velük, hogy olyan az élet Európában, mint Eldorádóban. Valójában napi gondjaik vannak , sokan bűncselekményből akarnak pénzt szerezni, a legtöbben a drogpiacon helyezkednek el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Megdöbbentő, de az interjú alatt a kamera fel is vette, amint a kávézó előtt éppen afrikai migránsok kereskednek drogokkal.

A berlini kávézó előtt senkitől sem zavartatva folyt a drogbiznisz. Forrás: youtube.com

A guineaiak azt is elárulták, hogy Spanyolországban értek először partot, de onnan zavartalanul pár nap alatt Németországba szöktek.

A spanyol Vöröskereszt szervezi az utakat

A tények felderítése érdekében a Frontal 21 munkatársai Dél-Spanyolországba utaztak, ahol megvárták, amíg egy civilszervezet hajója kiköt több tucat migránssal. Félreértés ne essék, a várakozási idő nem volt túl sok, naponta taxiztatják ugyanis az NGO-hajók a tengeren összeszedett migránsokat Európa partjaihoz. A spanyol kormány pedig asszisztál is hozzá, a partra tett migránsokat pedig regisztráció nélkül tovább szállítják a francia határ közelébe.

Távolsági buszokkal szállítják a migránsokat a francia határhoz. Forrás: youtube.com

A spanyol Vöröskereszt egyik vezetője arról beszélt, hogy ők rendkívül hatékonyan dolgoznak együtt a spanyol kormánnyal. A Vöröskereszt megveszi ugyanis a buszjegyeket a migránsoknak, amikkel aztán egy észak-spanyol menekültszállóra szállítják őket. Samuel Linares szerint ebben semmi rossz sincs, ők nem kényszerítik a migránsokat, hogy elhagyják az országot. Mindenki saját maga dönt, hogy Franciaországba megy vagy sem. A legtöbben persze továbbmennek, mert az áhított Németországba akarnak eljutni.

Merkel az afrikaiak mamája

Spanyolországban a riporterek további migránsokkal beszélgettek, akik elmesélték, hogy hazájukban rengeteg videó terjed Angela Merkelről. Afrikában megváltóként tekintenek a német kancellárra.

Az afrikai migránsok körében nagyon népszerűek a Merkelről készült videók. Megváltóként tekintenek rá. Forrás: youtube.com

Merkel nagyon sokat tett az illegális migrációért! Angela Merkel az afrikaiak mamája. Ezért is indul útnak annyi afrikai, mert Németországba akarnak jutni

– meséli egyikük. A Spanyolországban meginterjúvolt migránsokkal a riporterek még hetekig tartották a kapcsolatot, akik pár nap múlva már Párizsból, majd később már Frankfurtból jelentkeztek. A német kormány csak az osztrákokkal közös határszakaszon rendelt el 2016-ban határ ellenőrzést, Franciaország felől szinte mindenki ellenőrizetlenül léphet be az országba.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?