KÜLFÖLD

Anyja orvosát perelte be a súlyos beteg lány, mert az engedte, hogy így megszülessen

A nyitott gerinccel született Evie élete a mai napig egy kínszenvedés.
  • Szerző: Ripost

A most 20 éves Evie Toombes egy ritka genetikai betegséggel, nyitott gerinccel született, amit már születése előtt, az anyja méhében észrevettek az orvosok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A betegség következtében a lány egész életében nehézségekkel fog küzdeni. A nyitott gerinccel születést a terhesség alatt kialakult fejlődési rendellenesség okozza. Ilyenkor az anyaméhben a gerincoszlopot alkotó csigolyák, melyek létrehozzák a gerinccsatornát és egyben csontos védelmet nyújtanak a gerincvelő számára, nem fejlődnek ki megfelelően. Ez történt Evie édesanyjának a méhében is.

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az orvostudomány fejlődésének következtében azonban ez az állapot már régóta megelőzhető, amivel Evie édesanyjának háziorvosa Dr. Philip Mitchell is tisztában volt. A nő már a baba tervezésekor az orvoshoz fordult, hogy minél nagyobb eséllyel essen teherbe.

Evie betegséget általában a folsavhiány okozza, ami már a baba tervezésénél folsavpótlással megelőzhető. Ennek szedését azonban az orvos megtiltotta a lány édesanyjának Caroline Toombes-nak mert attól félt, hogy a nő nem esik teherbe ha beszedi a rendkívül fontos vitamint.

Ennek következtében Evie élete a mai napig rendkívül nehéz. Mozgási nehézségekkel küzd, nem tud rendesen járni és van hogy 24 órán át csövekre van kötve, hogy így javítsanak állapotán.

Evie ezért úgy döntött, hogy beperli anyja orvosát amiért megengedte, hogy így megszülessen és meg is nyerte a pert, ami egy elképesztő történetnek számít. Az orvos a tárgyalás egészében tagadta a vádakat, nem akarta elismerni, hogy hibázott amikor megtiltotta Evie anyjának a folsav szedését.

A Mirror információi szerint a bíróság azonban mégis a lánynak adott igazat. Felmérték Evie állapotát és megállapították, hogy ha Dr. Philip Mitchell körültekintőbben járt volna el a nő terhességénél, akkor megelőzhető lett volna a lány betegsége.

Az orvos büntetéséről később fognak dönteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?