KÜLFÖLD

Anarchiát okoznak a migráns diákok, svéd prostinak nevezik a lányokat

A szülők egy része megelégelte a napi cirkuszokat, és inkább nem engedi el az iskolába a gyerekeit. Az igazgató hallgat, nem hajlandó kommentálni az eseményeket.
  • Szerző: SZM

Az ember nem azért járatja iskolába a lányát, hogy ott naponta kurvának nevezzék. Ezzel így vannak azok a svéd szülők is Halmsad
városában, akikkel riportot készített az ország talán egyetlen független újságírója, Joakim Lamotte.

Ebből kiderült, hogy a helyi Österledskolan gimnáziumban a migráns gyerekek ugyanúgy nem tudnak és nem is akarnak beilleszkedni, mint a szüleik. Emiatt azután állandóan zaklatják a lányokat, akiket naponta “svéd kurváknak” neveznek, de sokszor ütik és meg is rúgják őket, hogy ezzel is éreztessék velük: ki az úr az iskolában.

A gimnázium vezetősége gyakran íivja ki a rendőrséget,

és fegyvert, kábítószert is találnak a bevándorlók csintalan nebulóinál.

Kész anarchia uralkodik az iskolában, a tanárok teljesen elvesztették az irányítást - mondta az egyik szülő. Ugyanakkor az iskola vezetése el akarja hallgatni a történteket, azt állítja, a svéd gyerekek és szüleik is “rasszisták”.

Ezt most már olyannyira megelégelték a szülők, hogy – legalábbis ebben az iskolában – körülbelül 25 diákot nem engednek már el otthonról, amíg az iskola vezetése nem tudja garantálni a biztonságukat.

Lamotte megpróbált beszélni Stefan Blesseniusszal, az iskola igazgatójával, aki azonban nem állt vele szóba.

Forrás: Voiceofeurope

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?