KÜLFÖLD

Alvás közben vágta el a 85 éves bácsi torkát a kertészkedő migráns

A német rendőrség őrizetbe vett egy 20 éves afgán fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutális kegyetlenséggel, szinte szó szerint kivégzett egy 85 éves nyugdíjast. A feltételezett elkövető és az áldozat jól ismerték egymást. Az afgán férfi a bácsi autójával menekült el a helyszínről.
  • Szerző: WM

A 85 éves Dietrich P. 2012 januárja óta élt egyedül özvegyként a korábban feleségével együtt vásárolt családi házban. Az idős német úr már nem tudta ellátni  sem önmagát, sem pedig a ház körüli teendőket. Dietrich P. lánya egy szászországi szervezetnél dolgozott, ahol az országba érkező menekülteket segítik, tájékoztatják. A nő kapva kapott az alkalmon, és egy fiatal afgán migránst ajánlott ki édesapjához, hogy ő némi pénzbeli ellenszolgáltatásért cserében rendbe teszi a kertet, bevásárol neki, és ha néha kell, akkor ápolja is. A 20 éves bevándorló menedékjogi kérelmét időközben elutasították a német hatóságok, és csupán januárig volt engedélye, hogy az országban tartózkodjon. A wittenburgi rendőrség a múlt hétvégén őrizetbe vette az afgán fiatalt, mert azzal gyanúsítják, hogy különös kegyetlenséggel végzett a nyugdíjassal.

Álmában vágta el a torkát

A hatóságok a német A24-es autópályán fogták el a gyanúsítottat, aki az idős úr autójával próbált menekülni. A rendőrségi tájékoztatás szerint erős a gyanú, hogy a bevándorló pár órával korábban elvágta a gondozásra szoruló 85 éves alvó nyugdíjas torkát. A nyomozók azért akadtak egyébként ilyen gyorsan a feltételezett elkövető nyomára, mert a gyilkosságnak szemtanúja is volt.

Az egyedülálló idős emberek számára kidolgozott kamerás megfigyelő rendszeren keresztül mindent látott egy ápoló, aki azonnal riasztotta a rendőrséget és a mentőket, de az áldozat életét már nem tudták megmenteni.

Sokkolta a helyieket

A hatóságok sajtótájékoztatón számoltak be az ügy részleteiről. Ennek keretében azt is elmondták, hogy az afgán migráns augusztusban egy hétig ápolta is Dietrich P.-t, most hétvégén azonban a kert rendbetételével volt megbízva. A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy mi lehetett az elkövető indítéka, de azt már most kizárták, hogy vallási vagy politikai meggyőződöttség állna kegyetlen emberölés hátterében. A 6000 lakosú Wittenburg mindenkit sokkolt az eset. Sokan ismerték és szerették a nyugdíjas férfit, az egyik barátja azt mesélte, hogy még mindig nem hiszik el azt, a mit történt, és soha nem gondolták volna, hogy a nyugodt kisvárosukat egyszer egy ilyen szörnyűség fogja majd felforgatni.

A gyanúsított nem volt hajlandó még vallomást tenni, a bíróság viszont elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?