KÜLFÖLD

Mint a filmekben: földalatti alagutat ástak egy bank páncélterméhez a trükkös rablók

A 8 méter hosszú útvonalat még pont időben fedezték fel a hatóságoknak.
címkék:

A német rendőrség rablási kísérlet vádjával nyomozást indított ismeretlen tettesek ellen, miután az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Spenge kisvárosban felfedeztek egy bankfiók páncélterméhez vezető földalatti alagutat – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung internetes kiadása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hollywoodi filmeket időző járatra építőmunkások bukkantak rá a német Volksbank fiókjának parkolójában, ahol egy hosszanti vonalon körülbelül 30 centiméterrel megsüllyedt az aszfalt. A helyreállítással megbízott brigád először földalatti vízátfolyásra gyanakodott, ezért a süllyedés mentén kiásták földet, de elmosott talaj helyett végül egy fadeszkákkal alátámasztott, 8 méter hosszú és 1 méter magas járatot találtak. Beletelt néhány órába, de a melósok végül riasztották a hatóságokat.

A helyszínre vezényelt rendőrök először nem voltak hajlandóak bemászni az alagútba az omlásveszély miatt, ezért egy speciális nyomozóegységet küldtek utánuk. Ők arra a következtetésre jutottak, hogy vélhetően profik építették a járatott, a cél pedig egyértelműen a bank páncélterme volt, ami mindösszesen fél méterre volt az alagút végétől. Minden jel arra utal, hogy az elkövetők pünkösd során tervezték a behatolást, tehát pont időben fülelték le őket.

Az alagút bejárata egyébként egy helyi áramszolgáltató által működtetett transzformátorházból nyílt, aminek az ajtaján kicserélték a zárat, tehát valószínűsíthetően nem a vállalat alkalmazottai követték el a dolgot.

A bank parkolója alatt talált alagút.

A célba vett bankfiók szóvivője azt nyilatkozta a német sajtónak, hogy a betörőknek akkor sem lett volna sikerélményük, ha valamilyen csoda folytán bejutnak a páncélterembe, ott ugyanis elhanyagolható mennyiségű készpénzt tárolnak, illetve a mozgásérzékelők azonnal beindították volna a riasztórendszert.

Úgy tudni, hogy a bűncselekménynek egyelőre nincs gyanúsítottja, de történtek teljes feltárása érdekében egy speciális nyomozóbizottság alakult tartományi szinten, mivel minden jel szerint egy bűnszervezet áll az ügy hátterében.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?