KÜLFÖLD

Akadályozni akarják Salvini migrációs politikáját az NGO-k

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője nem embertelennek, hanem reálisnak tartja azt, ahogy Matteo Salvini olasz belügyminiszter és az olasz hatóságok kezelik a migrációt.
  • Szerző: ripost

Pócza István csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, ha valaki szükséghelyzetben van egy kikötni próbáló hajón - például várandós, gyermek vagy beteg -, azon segítenek, másokon viszont csak akkor, ha a befogadásuk előre el van rendezve.

Matteo Salvini ezzel migrációs politikai kultúrát próbál teremteni, a politikai aktivisták az NGO-hajókkal pedig próbálják ezt megakadályozni.

Emellett vannak olyanok is, akik őszintén szeretnének segíteni, és a hatóságokkal együttműködve tevékenykednek az olasz partoknál.

Salvini politikájának sikerét igazolja az olasz SWG közvélemény-kutató intézet felmérése is. E szerint Salvini pártja továbbra is messze a legnépszerűbb Olaszországban, immár 38 százalékon állnak, és könnyen elérhetik a 40 százalékot is – írja az Il Giornale.

Ez azt jelenti, hogy

ha most országos választás lenne, a Liga lenne Olaszország legnépszerűbb pártja a második világháború óta

(ennél jobb eredményt csak a kereszténydemokrata párt ért el az 1948-as választáson, a szavazatok 48,51 százalékát kapta meg).

A Liga koalíciós partnere, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) 2018-ban még a legnagyobb párt volt, ám ezt mára nem sikerült megtartani: 17,3 százalékon áll a népszerűségi indexük, fele annak, amit a legutóbbi választáson kaptak.

A baloldali Demokrata Párt (PD) 22 százalékon áll. Az európai parlamenti választáson ugyan jól szerepeltek, de a Ligát nem tudták lekörözni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?