Létrehozva: 2017.10.20.

Aggódó anya: két gyereken kívül mindenki bevándorló a fiam osztályában

Hatalmas vita zajlik Ausztriában arról, hogy baj-e a külföldiek magas aránya az iskolákban. Egy szeptemberben megjelent jelentés szerint már több muszlim diák jár a bécsi általános iskolákba, mint keresztény. A muszlim hitoktatók nézetei szintén nagy problémákat okoznak: sokan elutasítják a demokráciát, a szabad választásokat és az osztrák alkotmányt.

Az osztrák sajtó hetente foglalkozik azzal a problémakörrel, hogy Ausztriában meglehetősen komoly problémák vannak az integrációs politikával. Sebastian Kurz, az Osztrák Néppárt elnöke többször kijelentette, hogy azonnali reformokra van szükség. Sok esetben nem csak az elmúlt években Ausztriába érkezett bevándorlók nem tudnak, vagy nem akarnak beilleszkedni a társadalomba, hanem a már hosszú évek óta ott élőkkel is gondok vannak.

A problémát súlyosbítja, hogy sok muszlim hitszónok akadályozza is az integrációt. Vannak, akik a híveiknek azt hangsúlyozzák, hogy a nyugati értékek, a törvények és az alkotmány semmit sem ér, az Allah által hirdetett tanításokat kell követni. Így fordulhat elő, hogy a nyugaton élő muszlimok egy jelentős csoportja a saríát, vagyis a muszlim törvénykezést előrébb valónak tartja a nyugati országok törvényeinél.

Ezzel pedig el is érkeztünk a következő osztrák kormány és kancellár legfontosabb feladatához. Ausztriában mihamarabb olyan intézkedéseket kell hozni, amelyek segítik a bevándorlók beilleszkedését a társadalomba. A saját törvényeiket követő migránsok ugyanis egy úgynevezett párhuzamos társadalmat alkotnak. Az ebben élők létszáma folyamatosan növekszik, ami nagy feszültséget gerjeszt az osztrákok körében.

Két osztrák az osztályban

A jövő nemzedék minden ország számára egy nagyon fontos és meghatározó alapot jelent. Ezért is riasztóak az adatok, miszerint a bécsi általános iskolákba már több muszlim diák jár, mint keresztény. Egy osztrák anyuka pedig egy extrém esettel állt a sajtó elé. Cornélia azt mesélte az OE24 nevű csatornának, hogy hét éves fia most készül iskolai előkészítőbe.

Az osztályba becslése szerint húsz gyermek jár majd, ebből viszont mindössze kettő osztrák. A többi külföldi pedig még a nyelvet is alig beszéli. Ebben a bécsi iskolában nem számít ritkaságnak a magas külföldiek aránya, minden osztályban eléri a nem osztrák diákok aránya az 50 százalékot.

A gyermekemet pedig kiközösítik, mert németül beszél. Az osztályban unatkozik, nem tanul semmit, sokszor a földet és az asztalt firkálja. Ez egy elveszett év számunkra

– panaszkodott az elkeseredett anyuka.

Cornelia szerint a csalódottság nem jó szó arra, amit érez. A politika szerinte csődöt mondott. Elvileg Ausztriában is kötelező az óvoda, így már ott is lehetne a gyerekeket németül tanítani. Ha azonban úgy döntenek a szülők, hogy egy héten csak egyszer viszik a gyerekeket óvodába, akkor sincsen annak semmilyen következménye – állítja Cornelia. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

magyarnemzet.hu

Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Egy folttal kezdődött a fülén, ma már gyógyíthatatlan beteg a fiatal lány

KÜLFÖLD

Szürreál: migránsok, kommunisták és rendőrök között tört ki tömegverekedés a párizsi repülőtéren

KÜLFÖLD

Szakképesítés nélküli plasztikai sebészt tartóztattak le

KÜLFÖLD

Moszkvai terrortámadás: visszaállíthatják Oroszországban a halálbüntetést?