KÜLFÖLD

Aggódnak Maddie szülei: attól félnek, hogy ez hátráltatja a nyomozást

A szülők az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak, miután egy volt rendőr azzal vádolta meg őket, hogy ők felelnek lányuk haláláért.
  • Szerző: Ripost

Madeleine McCann szülei attól félnek, hogy az ügyükben folyó nyomozást hátráltatja a Brexit. McCannék évekig vártak ugyanis arra is, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletet hozzon ügyükben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Europress – AFP/TERI BLYTHE/METROPOLITAN POLICE SERVICE

A szülők most attól tartanak, hogy a Brexit miatt nem tudják majd elhallgattatni azt a volt rendőrt, aki azzal vádolta meg őket, hogy kislányukkal ők végeztek. Goncalo Amaral vádjai miatt az Európai Bírósághoz fordultak, de már több mint két évet vártak az ítéletre.

Ügyük egyike annak az 56 800 folyamatban lévő ügynek, amelyről még azt sem lehet tudni, hogy a bíróság vállalja-e egyáltalán az ítélethozatalt.

Időközben az 59 éves Amaral tovább fejtegette elméletét arról, hogy a kis Maddie hogyan is tűnhetett el 2007-ben a család portugáliai nyaralásáról. A volt rendőr a Netflix nyolcrészes, Maddie-ről szóló ellentmondásos dokumentumfilmjében is megszólalt. A McCann család azonban megtagadta a részvételt a felvételeken.

Ügyüket az Emberi Jogok Európai Bírósága még most is tárgyalja, előre nem lehet látni, hogy mikor ér véget. A család egyik közeli barátja szerint viszont a késlekedésre magyarázatot adhat a Brexit körüli hercehurca – írja a Daily Star.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?