KÜLFÖLD

Aggasztó szint fölé emelkedett az új fertőzöttek száma, vasárnaptól szigorítások lépnek életbe Moszkvában

Február 15. óta először emelkedett ismét 13 ezer fölé az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. A korábban feloldott szigorításokat állítanak vissza.
  • Szerző: Ripost

Az orosz operatív törzs szombati közleménye szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt egy nap alatt 13 510-zel 5 193 964-re emelkedett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTI

A kimutatott esetek száma szerdán ismét a 10, csütörtökön a 11, pénteken pedig a 12 ezret haladta meg. Ilyen magas számokat legutóbb február közepén-március elején mutattak ki.

Szombaton a legtöbb új esetet Moszkvában (6701), Moszkva megyében (889) Szentpéterváron (867), Nyizsnyij Novgorod megyében (179) és Voronyezs megyében (159) észlelték. Az orosz fővárosban december 26. óta nem diagnosztizáltak ennyi fertőzöttet.

Moszkvában, ahol az új koronavírusos fertőzött betegek kezelésére alkalmas mintegy 14 ezer kórházi ágy 78 százaléka foglalt, szigorítások lépőnek életbe vasárnaptól. A betegek számának növekedése miatt Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester munkaszünetet rendelt el június 12. és 20. között a városi infrastruktúra fenntartása szempontjából létfontosságú intézmények, a hadiipari és stratégiai vállalatok kivételével. Vasárnaptól a moszkvai éttermek és szórakozóhelyek éjjel 11 és reggel 6 között nem fogadhatnak vendégeket, és csak kiszállítást vállalhatnak. A bevásárlóközpontok gyerekmegőrző szobái, gyorsétkezde-udvarai bezárnak, csakúgy, mint a városi parkokban és természeti területeken működő szabadidős létesítmények. Oroszországban eddig 18 millió embert oltottak be teljesen a Covid-19 ellen, és egyetlen esetben sem alakult ki súlyos szövődmény.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?