KÜLFÖLD

Húsba maró támadás: ezért öntött savat az afgán menedékkérő a modell arcára

Az áldozat arcát a Lausanne-i Egyetemi Kórház legkiválóbb szakemberi próbálják megmenteni.

A Berntől 50 kilométerre nyugatra, a francia határ közelében található Neuchâtelben a svájci rendőrök őrizetbe vettek egy afgán menedékkérőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy maró savval arcon öntött egy fiatal lányt, feltehetően féltékenységből – írja a svájci Blick internetes kiadása.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bestiális bűncselekmény múlt hét csütörtökön, reggel 7 órakor történt. A fiatal áldozat, a 24 éves Elise T. épp az autójába szeretett volna beszállni a társasháza mélygarázsában, amikor az afgán migráns rátámadt és egy savval teli flakon tartalmát az arcába locsolta.

Egy, éppen a garázsban tartózkodó szomszéd már csak a hangos segélykiáltásokra figyelt fel. Elise sokkos állapotban, a földön fetrengett, amikor rátalált a házbéli, aki először bő vízzel leöblítette a nő arcát, majd riasztotta a mentőket.

A neuchâteli kantoni rendőrség tájékoztatása szerint az áldozatot először a neuchâteli kórházba, majd a Lausanne-i Egyetemi Kórházba szállították. Az utóbbi helyszínen vélhetően plasztikai műtétek segítségével megpróbálják megmenteni, ami megmaradt arcából. Úgy tudni, hogy Elise nincs életveszélyben, de nem hivatalos források szerint az egyik szemére megvakult.

A savval arcon öntött 24 éves Elise T. (Forrás: Facebook)

„Elise egy csodálatos ember. Kedves lány, nagyon csinos. Néhány évvel ezelőtt egy szépségversenyen vett részt Nyugat-Svájcban. Félelmetes, ami történt. Mindannyian meg vagyunk döbbenve

– fogalmazott a lány egyik szomszédja a Le Matin című svájci hírportálnak.

A bűncselekmény helyszínéről elmenekülő afgán menedékkérőt 3 órával a támadás után tartóztatták le a rendőrök. Zsebre tett kézzel sétált az utcán, amikor rátaláltak.

A hatóságok egyelőre nem adtak részletes tájékoztatást a támadás indítékairól, de egyes feltételezések szerint féltékenység, esetleg egy visszautasított randi állhat a háttérben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?