KÜLFÖLD

A villamosmegállóban felemelte egy idegen a kislányt, és arcon harapta

Sokkot kapott az az anyuka, akinek az ötéves lányát egy idegen felemelte, majd arcon harapta Berlinben. A nő elmondása szerint a gyermeke pofiján még két nap múlva is látszódtak az afrikai férfi fognyomai.
címkék:
  • Szerző: WM

Elkezdődött a bírósági tárgyalása annak a 20 éves afrikai migránsnak, akit azzal gyanúsítanak, hogy arcon harapott egy ötéves kislányt Berlinben idén márciusban. Az áldozat édesanyját tanúként hallgatták meg, ő a következőképpen mesélte el a történetet:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nürnbergből vonattal utaztunk Berlinbe. Körülbelül három perce lehettünk a fővárosban, amikor a főpályaudvar előtti villamosmegállóban várakoztunk, és arra lettem figyelmes, hogy egy nevetgélő színes bőrű férfi közeledik felénk. Kérdezés nélkül felkapta a kisebbik lányomat, amiért nem merte szólni, mert azt hittem, hogy aranyosnak találja, és ez egy ilyen kulturális szokás náluk.

Az édesanya még akkor sem sejtett semmit, amikor az eritreai férfi feje közeledni kezdett a gyermek arcához, gondolta, puszit ad neki. A kislány azonban keservesen elkezdett sírni. Mint kiderült, a férfi nem megpuszilta, hanem alaposan megharapta a gyermeket.

Nem ez volt az első eset, hogy a 20 éves migráns ártatlanokat támadott meg a nyílt utcán. A 26 éves Anastasia például arról vallott, hogy februárban cigarettát kért tőle az afrikai, de amikor kiderült, hogy nincs nála, akkor köveket kezdett dobálni felé, majd követte egy darabig. Bár a férfit akkor őrizetbe vették, néhány órán belül már ismét szabadon járkált Berlin utcáin.

A harapós történet után már előzetes letartóztatásba helyezték, de a börtön helyett egy klinikára került. Szakorvosi vélemény alapján ugyanis nem büntethető, mert pszichés betegségben szenved.

címkék:
És ezeket olvastad már?