KÜLFÖLD

A vihar már gyilkolt is: egy kislány is az áldozatok között van

Már több halálos áldozata is van a hazánk felé száguldó Ciara viharnak.
  • Szerző: Ripost

Észak-Európában is fennakadásokat okozott vasárnap és hétfőn a viharos időjárás a légi és vasúti közlekedésben, a viharnak Svédországban egy, Lengyelországban két halálos áldozata is van.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP

A térségben Sabine néven – máshol Ciara néven – emlegetett vihar miatt Norvégiában és Svédországban több légi járatot is töröltek, számos hajó- és vonatjárat nem közlekedik.

A Dánia fővárosát, Koppenhágát a svédországi Malmővel összekötő Öresund hidat is lezárták éjfélig a forgalom elől.

Fotó: AFP

Dániában és Norvégia nyugati partvidékén attól tartanak, hogy a szélvihar következtében több terület víz alá kerülhet. A dán meteorológiai előrejelzések szerint hétfő estére 3,5 métert emelkedhet a tenger vízszintje.

Svédországban Svenljunga községben egy tavon vasárnap felborult egy csónak két horgásszal, az egyiküket megtalálták holtan, társát még keresik.

Lengyelországban 55 ezer háztartás maradt áram nélkül, a szél épületeket is megrongált. A lengyel közszolgálati hírtelevízió közölte: a Bukowina Tatrzanska hegyi síközpontban négy emberre ráborult egy síkölcsönző viharos szél által letépett tetőzete. A balesetben ketten – egy nő és egy kislány – meghaltak, egy sérült asszonyt kórházba vittek, egy férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

És ezeket olvastad már?