KÜLFÖLD

A terroristáknak kedvez a Twitter

Alaposan betett a brit terrorelhárítóknak a közösségi oldal vezetősége: mostantól nem fésülhetik át a felületet terrorcselekményre felhívó bejegyzések után kutatva.
  • Szerző: KF

Az Iszlám Állam rendszeresen a különböző közösségi oldalakon keresztül buzdítja híveit, és több terrortámadás előtt is előfordult, hogy a merénylők elejtettek egy-egy részletet terveikről – legutóbb például a londoni terrorista, Khalid Masood a WhatsAppot használta. Ezért egyre több országban állítottak rá a titkosszolgálatok arra, hogy szűrjék ki a gyanús elemeket, hogy meg tudják akadályozni a támadásokat. Eddig ebben partner volt a Facebook, a Google, a Microsoft és a Twitter is – utóbbi azonban most elvágta a briteket a teljes eléréstől.

 

A Twitter vezetősége egyelőre ködös nyilatkozatokkal indokolta döntését, többek között arról írtak, hogy a vizsgálatok olyan fényt vetnek a cégre, mintha összejátszanának a terroristákkal, a teljes ellenőrzést pedig „abszolút elfogadhatatlannak és tiltottnak” tartották.

Több brit politikus is azt mondta korábban, hogy ha ilyen helyzet előállna, akkor meg kéne bírságolni az adott technológiai vállalatot.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?