KÜLFÖLD

A svéd király aggódik a hanyatló közbiztonság miatt

Svédországban a különböző bűnbandák közötti leszámolások egyre brutálisabbak. Az elmúlt hetekben több robbantás és lövöldözés is történtt. Ezt pedig már XVI. Károly Gusztáv svéd király sem állta meg szó nélkül…
  • Szerző: WM

A svéd király aggodalmát fejezte ki országa közbiztonsága miatt, miután a skandináv országot pár héten belül több halálos lövöldözés és robbantás is megrázta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az aggodalom, amelyet az ilyen bűncselekmények előidéznek a társadalomban, természetesen az én családomhoz is eljutnak„

- mondta XVI.Károly Gusztáv, miután a stockholmi kastélyban magas rangú rendőrtisztviselőkkel találkozott, ahol lánya, Viktória koronahercegnő is jelen volt. A királyi család kifejezte együttérzését az érintettek családjának, és támogatásukról biztosították a rendőrséget és az egyéb bűnüldözői szerveket.

XVI. Károly Gusztáv

Az elmúlt hetekben több végzetes kimenetelű robbantás is történt , ezen a héten pedig két nőt lőttek agyon a nyílt utcán. Előbbit hétfőn Malmőben, utóbbit szerdán hajnalban Stockholmban érte halálos találat. A rendőrség egyértelműen minden esetben arról számolt be, hogy a bűntények a rivális bűnbandák egymás közti leszámolásának számlájára írhatóak.

Képünk illusztrációFotó: afp

A közvélemény és a királyi család aggodalma nem alaptalan: 2018-ban a hivatalos adatok szerint 306 lövöldözés és 162 robbantás történt a skandináv országban.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?