KÜLFÖLD

A svéd főváros no-go zónájában kiröhögik a migránsok a törvényeket

A svéd főváros egyes kerületeibe már a rendőrök és a postások sem szívesen teszik be a lábukat erősítés nélkül. Egy rendőr pedig azt állítja, hogy a bűnelkövetők kiröhögik a törvényeiket.
  • Szerző: WM

Stockholm Rinkeby kerületében a lakosság 75 százaléka bevándorló, ez messze túlszárnyalja a 20 százalékos fővárosi átlagot. Rinkeby egyes részeit sokan csak no-go zónának nevezik, ahova már a postások vagy akár a rendőrök sem szívesen merészkednek be erősítés nélkül. Egy svéd tévécsatornának a napokban pedig egy rendőrtiszt arról vallott, hogy a kerületben szörnyű állapotok uralkodnak. Hanif Azizi nagyon csalódott, mert évtizedek óta azért dolgozik, hogy megvédje az ott élőket, de lényegében minden bűncselekmény következmények nélkül marad.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bűnelkövetők egész egyszerűen kiröhögik a törvényeinket.

A rendőr szerint a Rinkeby kapitányságon dolgozó egyenruhások arra kérték feletteseiket, hogy kocsival vigyék őket munkába és haza, mert nem túl biztonságos számukra a gyalogos közlekedés a körzetben. Azizi arra is emlékeztetett, hogy 2017-ben a rendőrfőnök a biztonság növelése érdekében megígérte egy új kapitányság építését. Az építkezést azonban elmaszkírozott férfiak támadták meg néhány hónappal később, és kövekkel, tűzijátékokkal akadályozták meg a munka folytatását. Akkor egy főnyomozó azt mesélte, az emberei arra panaszkodnak, hogy szinte „háborús övezetben” kell dolgozniuk.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?